Oude jas, regenbroek, laarzen en spelen maar

De buitenschoolse opvang bestaat uit een groep van maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De groepsruimte van de bso bestaat uit verschillende hoeken met voldoende speelmateriaal. De centrale ruimte die zich tussen de bso ruimte en de 0-4 ruimte
bevind noemen we de huiskamer. Een knusse, gezellige ruimte waar we gezamenlijk
gebruik van kunnen maken.

Kinderen worden door Lyts Boerehiem van school gehaald. Na een schooldag gaan we met z’n allen aan tafel voor een thee/fruit
moment.

Hierna is er tijd voor vrij spel, een relax moment, activiteiten, een rondje langs de dieren of gaan we er buiten lekker op uit. In een oude jas, overall, laarzen of regenbroek kunnen de bso kinderen buiten heerlijk spelen en hun gang gaan.

We vinden het belangrijk dat kinderen weten waar groente en fruit vandaan komt en hoe het groeit. Samen met de kinderen bereiden en proeven we de geoogste groente en fruit.

Vakanties

Ook tijdens schoolvakanties kunnen de kinderen bij de buitenschoolse opvang terecht. Lekker naar buiten, helpen bij het voeren van de dieren, vliegeren in het weiland, een tochtje op de rolstoelboot of waterdiertjes zoeken in de sloot. Samen ingrediënten in de tuin zoeken waarvan we ons eigen soep maken, dat wordt smullen!