Heerlijk buiten kunnen slapen

Het kinderdagverblijf bestaat uit èèn groep
voor maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De groepsruimte is een ruime overzichtelijke ruimte met voldoende speelmaterialen voor alle leeftijden.

knutselen, puzzelen, boekje lezen, liedjes zingen, spelletjes spelen en nog veel meer. Door deze activiteiten aan te bieden proberen we de taal, motorische en sociaal emotionele ontwikkeling te stimuleren. 

De centrale ruimte die zich tussen de bso ruimte en het kinderdagverblijf ruimte bevind noemen we de huiskamer. Een knusse, gezellige ruimte waar we gezamenlijk gebruik van kunnen maken.


In een oude jas, regenbroek, laarzen, overall
of skipak kunnen we altijd naar buiten. Zo kunnen de kinderen heerlijk hun gang
gaan. We laten de kinderen volop ontdekken en uitproberen. Dagelijks maken we
een rondje langs de dieren waarbij we mogen helpen bij het verzorgen van de
dieren en met ze kunnen knuffelen. 

We vinden het belangrijk dat kinderen weten waar groente en fruit vandaan komt en hoe het groeit. Samen met de kinderen bereiden en proeven we de geoogste groente en fruit.

Op maandag, dinsdag en donderdag ochtend is er een peutergroep van maximaal 8 peuters aanwezig. Hiervoor gebruiken we  de ruimte van de buitenschoolse opvang. Deze groep bestaat uit 4 peuters die op deze dag al aanwezig zijn en 4 peuters van buitenaf.

"Hij voelt zich echt vrij"

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen sociaal opgevoed worden en de de kans krijgen zich vrij te voelen in een natuurlijke omgeving. Je merkt direct aan je kind dat hij het naar zijn zin heeft als hij thuis komt.

Marielle Rijkaart
Heerenveen